Wilt u persoonlijk advies?

040-2413924

Tips & eerlijke feiten over kunstgras

Kom meer te weten over kunstgras

Kunstgras is ideaal voor tuinen en sportvelden. Het blijft lang mooi en heeft weinig onderhoud nodig. Maar kunstgras heeft ook een aantal eigenschappen die wat minder voor de hand liggend zijn. Deze eigenschappen zijn handig om te weten voordat u kunstgras aanschaft. Zo kunt u optimaal genieten een lange tijd.

Zelf leggen?

Ook als u zelf kunstgras wilt leggen helpen wij u graag. Lees op deze pagina waar u op moet letten en welk materiaal u nodig heeft voor een optimaal resultaat.

Tips voor kunstgras

 • Kunstgras en hete zomerdagen

  Natuurlijk gras bevat water. Dit dient als een soort koelmiddel voor het gras. Kunstgras heeft dit koelsysteem van zichzelf niet! De temperatuur van kunstgras kan in de volle zon oplopen tot 40 á 50 graden celcius! Bij buitentemperaturen van meer dan 30 graden adviseren we u om het gras eerst nat te maken voordat u het betreedt.

 • Het juiste soort kunstgras voor uw situatie

  De dichtheid van kunstgras

  De dichtheid van kunstrgras wordt bepaald door de afstand tussen de grassrpieten. Twee termen die daarvoor worden gebruikt zijn "knopen" en "steken". Knopen zijn de gras plukken, dus een verzameling van grassprieten. Steken zijn de grassprieten die daar uit komen, of het totaal aantal grassprieten bij sommige soorten. Hoe meer steken en knopen per m², hoe hoger de dichtheid van het gras. En hoe dichter het gras is, hoe echter het eruit ziet uiteraard.

  De hoogte van de kunstgras sprieten

  De hoogte van kunstgras sprieten is belangrijk om rekening mee te houden. Goedkoop kunstgras is er al vanaf 0.5 cm, terwijl luxe kunstgras wel 4 cm hoog kan zijn. Kort kunstgras is natuurlijk goedkoper, maar het ziet er ook minder natuurlijk uit. Kunstgras gaat er echt natuurlijk uit zien vanaf een hoogte van 2 cm.

   

 • Zelf leggen? Deels zelf leggen of laten leggen? Dit moet u weten

  Zelf leggen of laten leggen?

  Het aanleggen en onderhouden van kunstgrasgazon is specialistisch werk. U kunt uw kunstgras zelf leggen, maar voor het mooiste resultaat kunt u beter een expert inhuren. Wij hebben zelf ook een team dat zeer ervaren is en voor een voordelige prijs uw kunstgras komt leggen.

  Zelf kunstgras leggen

  Als u besluit zelf uw kunstgras te leggen, heeft u wellicht iets aan onze handleiding om zelf kunstgras aan te leggen. Wij bieden u de juiste accessoires, die wij ook zelf gebruiken. Waaronder instooizand, geovlies en zelfklevende tape. Aan het materiaal zal het dus niet liggen.

  Onderbouw

  De 5 werkzaamheden voordat u uw kunstgras kunt (laten) leggen:

  1. Het afsteken van het huidige gazon
  2. Het plaatsen van straatbanden of sierbestrating rondom, zodat het gras vast komt te liggen in een bak
  3. Het opvullen van de bak met geel zand of bestratingszand
  4. Het aantrillen van het zand
  5. Het uitvlakken de onderbouw

  Bovenstaande zaken zijn niet heel moeilijk zelf te doen als u een beetje groene vingers heeft, dus als u kosten wilt besparen, kunt u deze werkzaamheden zelf verrichten. Als u deze zaken liever wilt laten doen, dan staan wij bij Dimanjo natuurlijk klaar om te helpen.

  Kunstgras leggen

  Zelf kunstgras leggen is goed te doen als u een vlakke, rechthoekige tuin heeft. In dit geval kunt u gewoon het kunstgras uitrollen en afsnijden op de juiste plekken. Als er veel gesneden en geplakt moet worden kunt u het het aanleggen beter uitbesteden aan een professional. 

   

 • Schoonmaaktips

  U kunt uw kunstgras gemakkelijk schoonmaken met een sopje of een beetje chloorwater. Gebruik nooit thinner of benzine om uw kunstgras schoon te maken. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met ons.

Bereken uw prijs

Uw situatie

m2 *

Instrooizand (kwartszand) meebestellen? *

Geovlies / stabilisatiedoek meebestellen? *

* velden zijn verplicht

Vraag stalen aan

Stalen aanvragen

Uw gegevens

* velden zijn verplicht

Stalen aanvragen

Uw gegevens

* velden zijn verplicht

Prijs vanaf €5 per m²!

Uw situatie

m2 *

Instrooizand (kwartszand) meebestellen? *

Geovlies / stabilisatiedoek meebestellen? *

* velden zijn verplicht

Dimanjo. De hoogste kwaliteit kunstgras voor de beste prijs.

Kritische vragen en eerlijke antwoorden

 • Hoef ik nooit meer onderhoud te plegen?

  Jazeker moet u dat wel. Kunstgras is een onderhoudarm product. Zoals eerder vermeld zal het kunstgras opgeborsteld moeten worden. Ook algen en mosgroei komt in kunstgras voor. Dat kunt u jaarlijks voorkomen door twee maal per jaar het kunstgras te besproeien met anti-alg/mos. ( Bio-mos is zo’n product ) Het kan gebeuren dat er ineens een paardebloem uit het kunstgras komt groeien, door bijvoorbeeld vogelpoep wat is gaan ontkiemen. Dat is simpelweg met een hark te verwijderen . Als u elk voorjaar uw kunstgras mat op deze manier onderhoud, dan garanderen wij u jarenlang plezier van uw kunstgras.

 • Hoeveel jaar garantie krijg ik op kunstgras?

  De garantieperiode betreft 5 jaar op het verkleuren en verslijten van de vezel bij normaal verbruik.

 • Hoe vaak moet ik mijn gras opborstelen?

  Kunstgrasvezels worden platgelopen. Dat is ook niet tegen te houden. Ons advies is dan ook om het gras op te borstelen , zodra u ziet dat het plat ligt. De hoeveelheid borstelen hangt erg af van het gebruik. Een siersoort die gebruikt wordt als speelgras, zal veel vaker opgeborsteld moeten worden dan speelgras. Kies dus daarom het juiste gras uit wat bij de juiste toepassing hoort, dat scheelt een hoop werk. Speelgras loopt veel minder snel plat dan siergras en heeft minder onderhoud. Siergras lijkt sprekend op écht gras en daardoor héél mooi, maar loopt sneller plat.

 • Wordt het kunstgras warm/heet onder de voeten?

  Ja. Temperaturen kunnen oplopen in de volle zon tot 40 á 50 graden .Bij buitentemperaturen boven de 35 graden wordt aangeraden om het kunstgras nat te sproeien, voordat men het betreed.

 • Waarom het instrooizand?

  Instrooizand in kunstgras is niet altijd nodig, ook niet met ons kunstgras, maar heeft wel veel voordelen. (wij raden het altijd aan)

  1. Het kunstgras blijft of z’n plek liggen
  2. De onderbouw ( zand of lava ) heeft veel minder te lijden en wordt daardoor stabieler.
  3. De kunstgras vezel blijft mooier overeind staan.
  4. Kunstgras is van “plastic “gemaakt( polypropyleen ) , waardoor het uitzet en krimpt bij kou en warmte. Omdat kunstgras in een “bak" komt te liggen, heb je in de zomer kans dat het kunstgras gaat opbollen, omdat het geen kant op kan. Door instrooizand te gebruiken zal dat nooit gebeuren.
  5. Bij de meeste siersoorten loop je het zand niet mee naar binnen. Eénmaal in het kunstgras geborsteld, verdwijnt het instrooizand volledig in de mat.
 • Kunnen de huisdieren hun behoefte’s doen, zonder dat het gras beschadigd?

  De uitwerpselen van dieren hebben géén effect op het kunstgras. Het is wel zo fris om de uitwerpselen direct op de ruimen. Het kunstgras zal dus niet verkleuren of verslijten.

 • Kan ik mijn kunstgras zelf aanleggen?

  Uiteraard kan dat. Een tuin waarbij de rol kunstgras alleen uitgerold behoeft te worden, is erg simpel zelf te leggen. (zie leginstructie). Indien er veel geplakt en gesneden moet worden, dan adviseren wij u om de aanleg uit te besteden aan professionals.

 • Waarmee kan ik mijn kunstgras schoonmaken?

  Met een sopje, of een beetje chloorwater. Indien u twijfelt, neem dan contact op met ons.

 • Waardoor kan mijn kunstgras beschadigen?

  Bijtende middelen zoals tinner, benzine etc.

  Ook oppassen met hete voorwerpen, zoals sigarettenpeuken, hete kolen voor de barbeque enz. Het kunstgras zal dan wegsmeulen. Gelukkig is dat wel te repareren.

  Indien u nog vragen of opmerkingen heeft, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

De leggers van Dimanjo kunstgras waren er vriendelijk en behulpzaam. Ze dachten met ons mee en lieten toen ze klaar waren alles netjes achter.

We hoorden van Dimanjo via een vriend van onze familie. We zijn erg blij dat we ons gras lieten aanleggen door dit bedrijf. Ze zijn snel, weten wat ze doen en maken heldere prijsafspraken.

Bereken uw prijs

Uw situatie

m2 *

Instrooizand (kwartszand) meebestellen? *

Geovlies / stabilisatiedoek meebestellen? *

* velden zijn verplicht